Nye redningshelikoptre er på vei!

FrP-Høyre-Regjeringen har i dag signert kontrakt om levering av 16 nye redningshelikoptre. Avtalen vil sikre god beredskap for hele landet de neste 40 årene, og innebærer en betydelig styrking av den offentlige redningstjenesten. Dette er en viktig investering for å styrke beredskapen. De nye helikoptrene vil gi større trygghet for alle dem som ferdes på havet, langs kysten og i vanskelig tilgjengelige områder rundt om i hele landet.

Det er AgustaWestland som skal levere helikoptrene av typen AW101. Leveransen omfatter 16 nye redningshelikoptre med opsjon på ytterligere 6 helikoptre. De første vil være på plass 2016-17, og i 2020 vil de nye helikoptrene ha overtatt for Sea King over hele landet.

Selv bor jeg i nærheten av Rygge militære flyplass som er en av basene for våre redningshelikoptre. Derfor synes jeg dagens avtale er ekstra gledelig. Dette vil være med på å sikre redningshelikoptertjenestens tilstedeværelse på Rygge og gi forutsigbare rammer for en viktig tjeneste i mange år fremover.

hits