Alle er like, men noen er likere

Ved inngangen til årets lønnsoppgjør har begge parter manet til moderasjon. Lønnsmottakere i dette landet har fått dempet sine forventninger om hva som kan komme av ekstra lønn i år. Samtidig kom nyheten om hva fagforeningsledere tjener (eller får i godtgjørelse fra sine forbund).

LO-leder Gerd Kristiansen tjener 1,6 millioner i året. Altså mer enn landets statsminister.

Jeg synes at det enkelte forbund selv får avgjøre hva sin leder fortjener i lønn og godtgjørelse. På samme måte som jeg synes at den enkelte bedrift må selv bestemme lønn til sine direktører. Medlemmene i fagforbundene får jo gjøre seg opp en mening om man synes at det er greit at medlemskontingenten deres brukes til en lønn til lederne som er 3-4 ganger høyere enn medlemmene selv tjener.

Det som jeg synes er spesielt i denne saken er at hver gang det blir diskusjoner om lønnsnivået for ledere i norsk næringsliv så er det de samme fagforeningslederne som er ute og kritiserer norske bedriftsledere. Spesielt LOs ledere er de som hamrer mest løs på «griske» norske bedriftsledere. Kan vi neste gang den diskusjonen kommer opp i media anta at disse LO-pampene går litt mer stille i døra?

hits